Tapahtumatarjonta

Maaseutuyhdistys Sydänlangan tavoitteena on luoda elävää paikalliskulttuuria, joka vahvistaa yhteenkuuluvuden tunnetta ja yhteyttä itseen, omiin juuriin, luontoon ja ympäristöön.

Tavoitteeseen päästään tapahtumia järjestämällä, yhteisöllistä toimintaa kehittämällä sekä luonnonmukaisia ja kulttuurisesti arvokkaita ympäristöjä vaalimalla.

Olemassaolonsa aikana Sydänlanka on järjestänyt satoja työpajoja, kursseja, luentoja ja retkiä, joista parhaat olemme koonneet yhteen esittelykorteiksi. Vuonna 2022 Sydänlangan toimintapakka näyttää tältä, olkaa hyvä!

Sydänlangan kota

Sydänlangan kota

“Sydänlangan kota tarjoaa maanläheisen tilan esityksille, luennoille, piirissä kokoontumisille, erähenkisille tarjoiluille, työpajoille, tarinoille, musisoinnille jne…”

Lue lisää →
Hapatusklubi

Hapatusklubi

“Hapansäilöntä eli fermentointi on edullinen ja terveellinen tapa säilöä satoa maitohappobakteerien avulla. Hapatusklubissa sukelletaan fermentoinnin maailmaan ja tehdään yhdessä hapatteita lähiraaka-aineista…”

Lue lisää →
Pimeähuonetanssi

Pimeähuonetanssi

“Pimeähuonetanssit ovat matalan kynnyksen tanssijamitteluiltoja, joihin ovat tervetulleita kaikki vapaasta tanssista ja liikkeestä kiinnostuneet…”

Lue lisää →
Keruuretket

Keruuretket

“Perehdymme terveellisten villikasvien esiintymiseen ja keräilyyn erilaisissa ympäristöissä kasvukauden vaiheen mukaan sekä niiden hyviin ominaisuuksiin…”

Lue lisää →
Keruukalenteri

Keruukalenteri

“Sydänlangan keruukalenteri opastaa sinua luonnonantimien sadonkorjuussa. Sen avulla tutustut kasvien valikoimaan ja keräilyyn kasvukauden vaiheen mukaan sekä eri kasvien käyttömuotoihin…”

Lue lisää →
Yrttispiraali

Yrttispiraali

“Yrttispiraalilla luodaan puutarhaan vaihteleva pieni mikroilmasto ja vesitalous kivien ja maan avulla. Spiraalin muotoinen kivirakennelma tarjoaa suotuisan kasvupaikan monelle erilaiselle yrtille…”

Lue lisää →
Kohopenkki

Kohopenkki

“Kohopenkkiviljely on erinomainen tapa lisätä luonnontietoa, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta urbaanissa ympäristössä. Ravinteikas ja eloperäinen maa sekä kumpumainen muoto antavat hyvät edellytykset kasveille menestyä…”

Lue lisää →
Kotoista kombuchaa

Kotoista kombuchaa

“Kombucha (”volgansienitee”) on maailmaa valloittava terveellinen juoma, jonka valmistaminen perustuu maitohappokäymiseen eli fermentointiin…”

Lue lisää →
Kukkia, kasveja ja vasaroita

Kukkia, kasveja ja vasaroita

“Työpajassa opit koristelemaan tekstiilejä luonnonkasveilla. Kyseessä on yksinkertainen metodi, jossa kankaisiin sommitellaan ja vasaroidaan lehtien ja kukkien kuvioita…”

Lue lisää →
Juureen leipominen

Juureen leipominen

“Sydänlangan leipomistyöpajat ovat olleet suosittu yhdistystoiminnan muoto. Työpajasta saa mukaan juureen leivotun ruisleivän, inspiraatiota, leipomistekniikoita ja halutessaan myös taikinanjuurta, jolla voi jatkaa harrastusta omin neuvoin kotona…”

Lue lisää →
Peltopeikot

Peltopeikot

“Peltopeikkoilun voi konseptina siirtää minne tahansa maan kolkkaan. Tarvitaan vain sopiva maa-alue ja innokkaat vetäjät. Sydänlangan puutarhureilla on peltopeikkoilusta roppakaupalla kokemusta. Voit kysyä meiltä vinkkejä viljelypalstatoiminnan käynnistämiseksi kotinurkillasi!”

Lue lisää →
Sydänlangan klubit

Sydänlangan klubit

“Välitön liikkumisen riemu, tanssi ja musiikki, äänen ravitseva vaikutus ja yhteen liittävä voima on iät ja ajat tunnistettu. Mennään kulttuuri edellä puutarhoihin ja metsään…”

Lue lisää →
Puutarhan visiointi

Puutarhan visiointi

“Laadimme puutarhasuunnitelmia tulevaan kasvukauteen kaikki tärkeimmät puutarhan ylläpitoon liittyvät seikat läpikäyden. Lisäksi mahdollisuus yhteiseen siementilaukseen…”

Lue lisää →
Sydänlangan retket

Sydänlangan retket

“Lähde virkistämään mieltä ja kehoa Sydänlangan luonto- ja kulttuuriretkille ja löydät samalla vastauksia yllättäviin kysymyksiin!”

Lue lisää →
Villan huovutus

Villan huovutus

“Huovutus on menetelmä, jossa villakuidusta valmistetaan huopaa. Huovutamme perinteisellä vesihuovutustekniikalla käsittelemätöntä lampaanvillaa…”

Lue lisää →
Biohiili

Biohiili

“Biohiilen valmistus eli ’pyrolysointi’ on ilmastoviisasta ajanvietettä, jonka lopputuloksena saadaan käypää maanparannusainetta. Biohiili parantaa maan rakennetta sekä lisää veden ja ravinteiden pidätyskykyä pitkäkestoisesti…”

Lue lisää →
Salvatyöpaja

Salvatyöpaja

“Salvatyöpajassa tunnistamme ympäristön rohtokasveja ja hoitavia kukkia sekä valmistamme niistä voiteita…”

Lue lisää →

Tarjouspyyntö

13 + 15 =