Sydänlangan tapahtumatarjonta →

Sydänlangan klubit

Maaseutuyhdistys Sydänlanka ry on järjestänyt muutaman vuoden olemassaolonsa aikana aktiivisesti tapahtumia Pohjois‐Karjalassa: pieniä kyläjuhlia ja koko illan konsertteja, osallistavia taidefestivaaleja, trubaduuri‐iltoja, tanssijameja kirjastolla, diskoja aitan hämärässä, karaokea tanssilavoilla, päiväkonsertteja korttelijuhlissa, rumpupiirejä talvitulilla ja kuntopiirejä vanhan kyläkoulun uumenissa.

Välitön liikkumisen riemu, tanssi ja musiikki, äänen ravitseva vaikutus ja yhteen liittävä voima on iät ajat tunnettu ja tunnustettu tärkeänä yhteistoiminnan muotona. Meistä on tärkeää juurruttaa kulttuuri luonnollisten elinympäristöjen yhteyteen. Kotiympäristömme tarjoaa siihen erinomaisen runsaat puitteet. Täydellinen talkoopäivä voi huipentua vaikka yhteiseen lähikulttuurielämykseen puutarhassa – tanssiin, konserttiin, karaokeen. Syöminen, saunominen ja uiminen kuuluvat luonnollisesti myös ohjelmaan!

Talkoilla hoidetut elinpiirit kruunataan kulttuuriesityksillä ja samalla saadaan yhä enemmän kiinnostunutta väkeä ottamaan osaa ekologisesti merkittävien elinympäristöjen hoitamiseen ja
kestävän pitopöydän ääreen. Eri paikoissa on erilaiset edellytykset yhteistoiminnalle. Käydään vuoroin vieraissa ja valitaan kuhunkin paikkaan parhaiten sopiva ohjelma.

Sydänlangan rihmastot ulottuvat laajalti pitkin maakuntaa ja puitteita löytyy laidasta laitaan. Yhdistys on järjestänyt kulttuuriohjelmaa kaupungissa ja konserttisaleissa, mutta varsinainen kutsumuksemme on kääntää ihmisten katseet luontoon ja mennä kulttuuri edellä metsään, puutarhojen ääreen ja retkikohteisiin.