Sydänlangan tapahtumatarjonta →

Kotoista kombuchaa

Kombucha (”volgansienitee”) on maailmaa valloittava terveellinen juoma, jonka valmistaminen perustuu maitohappokäymiseen eli fermentointiin. Juoma sisältää mm. probiootteja sekä antioksidantteja. Kurssilla käydään läpi juoman valmistamisen vaiheet ja saat mukaan palan kombuchaemoa ja ohjeet, joiden turvin voit aloittaa oman kotikombuchatuotannon.

Otathan mukaasi oman 2-4 litran korkillisen lasipurkin ja halutessasi myös purkin maustamiskokeiluille ja mausteeksi vaikkapa marjoja, marjakasvien lehtiä tai puutarhan ja metsän yrttejä oman maun mukaan sekä maustamatonta teetä (mustaa/vihreää/valkoista) oman kombuchaemosi ruokkimiseksi.

 

Raaka-aineet:

2 l vettä

4-5 rkl mustaa teetä (tai vihreää / valkoista)

1,5 dl sokeria

2 dl valmista kombuchaa startteriksi

+ kombuchaemo

Valmistus:

1. Hauduta ja siivilöi tee

2. Lisää sokeri, sekoita ja anna jäähtyä. Lisää käymisastiaan valmista kombuchalientä ja kombuchaemo.

3. Peitä astia harsolla ja kuminauhalla, anna käydä pimeässä huoneenlämmössä 5-12 vrk.

4. Maistele. Jos tarpeeksi hapanta, pullota kombucha ja anna pullojen käydä vielä huoneen lämmössä 1-2 vrk.

5. Anna tekeytyä jääkaapissa 1-4 viikkoa ja nauti.