Ajankohtaista →

Sydänlanka kokoaa rihmastoa Juuan Kotakylään hoivan ja yhteisöllisyyden merkeissä lauantaina 22.7.2023
Jos sinulla on työpajaidea, keskustelupiiri tai hoivatuokio mielessäsi, voit rohkeasti ehdottaa sitä mukaan päivän ohjelmaan – sydanlankary@gmail.com

KUVA: KOTALOMA.COM

Sydänlangan kesäinen hoivaviikonloppu Juuan Kotakylässä

Jul 11, 2023 | SYDÄNLANKA-YHDISTYS, TAPAHTUMAT, TYÖPAJAT

Ilmoittaudu mukaan Sydänlangan kesäiseen hoivaviikonloppuun! Kutsumme rihmastoa koolle yhteiseen rientoon Juuan Kotakylään lauantaista sunnuntaihin 22. – 23.7. klo 12 – 12.

Vuorokauteen kuuluu hoivaa, kestävän yhteisöllisyyden pohdintaa, hoitoja ja saunomista, lähiruokaa ja kotatulilla jakamista.

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille, jotka kaipaavat hengähdystaukoa ja stressinlievitystä sekä samalla ideoiden lennokkuutta ja luonnonvoimien maadoitusta kesän keskellä.

Voit rentoutua ja nauttia tapahtumasta omien rajojesi puitteissa, voit osallistua työpajoihin ja piireihin tai vain eläytyä Kotakylän ainutlaatuiseen tunnelmaan ja miljööseen.

Tapahtumamaksuun 50€ (Sydänlangan jäsenille 25€) kuuluu Kotakylän aluemaksu (vuorokauden oleskelu alueella, aktiviteetit, yöpyminen), yksi yhteinen ruokailutuokio, Kotakylän Saunamaailma sekä osallistujien järjestämät työpajat. Osallistumismaksu lapsilta 5€/hlö.

Yöpyminen tapahtuu omassa teltassa, riippumatossa tai yhteiskodassa. Jos et jää yöksi, voit kuitenkin osallistua tapahtumaan lauantain ajaksi. Kotakylään kuljetaan kimppakyydein. Ilmoittautumiset ja lisätietoja: sydanlankary@gmail.com

” Juuan kotakylä on kuin oma salainen maailmansa erämaajärven rannalla erillään modernin ajan kiireistä ja stressistä. Kotakylässä voit palata juurillesi ja elää alkuperäiskansojen ja uudisraivaajien hengessä.

Kotakylässä eletään välittömässä yhteydessä ympäröivään luontoon. Voit kalastella, suppailla, meloa tai soudella Vaikkojärvellä, kulkea itäsuomalaisessa luonnossa ja nauttia rauhoittavasta pysähtyneisyydestä. Illalla voit saunoa saunamaailman ainutlaatuisissa saunoissa, valmistaa ruokaa keittolaavussa ja viettää unohtumattomia öitä perinteisessä lapinkodassa.
Kotakylä on paikka hyvinvoinnille ja läsnäololle. Laita puhelin ja tietokone piiloon ja anna metsän tehdä taikojaan! Lähtiessäsi on mieli virkeämpi ja askel kevyempi. “

– KOTALOMA.COM -sivulta poimittua

 

OHJELMA (tähän asti)

LAUANTAI 22.7.2023

klo 12
Tervetuloa Kotakylään. Vapaata ihmettelyä, kahvittelua, kotakylän aktiviteetteja (melontaa, suppailua, uimista yms.)

klo 14 ->

/// HUOM /// Sairastapauksen vuoksi aiemmin mainostettu työpaja “Kestävämmän työelämän visioita: unelmista käytäntöön” joudutaan perumaan. Kehitellään korvaavaa ohjelmaa tilalle ///

Moksaus-hoidot, Jenni Örn

klo 17 ->

Saunamaailma

Yrttisauna, Jenni Örn

klo 20 ->

Nuotiokokkailua fermentoiduilla villivihanneshöysteillä, Jussi Sinkkonen

Yrttihaudukkeet nuotiolla, Jenni Örn

klo 22 -> yhteistä illanviettoa

 

LISÄTIETOJA TYÖPAJOISTA

Moksaushoidot:
Moksaaminen on itäaasialaista hoitoperinnettä, jossa palavan pujorullan avulla viedään lämpöä suoraan akupisteisiin. Voit tulla hetkeksi olemaan läsnä, rentoutumaan ja vahvistamaan elinvoimaasi lyhyen hoitotapahtuman äärelle.

Saunarohdot ja yrttihaudukkeet nuotiolla:
Valmistamme nuotiolla yrttihaudukkeita sisäisesti ja ulkoisesti nautittavaksi. Keräilemme ainekset saunavastoihin ja valmistelemme yrttilöylyt.

Yrttisauna:
Yrttisaunassa pääset antamaan ja vastaanottamaan perinteisen hoitoperinteemme mukaista vastomista eri puulajeista valmistetuilla saunavastoilla. Hoidon antaminen toiselle herättää sisäisen kansanparantajan, ja vastattavana oleminen taas on kokonaisvaltaisen autuas kokemus saunan löylyjen helliessä lauteilla makaavaa. Yrttisaunan tuoksut tulevat suoraan kasveista, emme käytä eteerisiä öljyjä.

 

TYÖPAJOJEN OHJAAJAT

Jenni Örn – pohjoiskarjalainen herbalisti ja kiinalaisen lääketieteen harjoittaja

Jussi Sinkkonen – luonnonvaratuottaja ja villivihanneskokki

 

***

Tapahtuma rahoitetaan osallistumismaksuilla, Maaseutuyhdistys Sydänlangan varainhankinnasta ja Maaseudun Sivistysliiton tuella.