Ajankohtaista →


Vuosikokouksessa 2023 Maaseutuyhdistys Sydänlanka ry:n puheenjohtajaksi valittiin Jenni Örn, varapuheenjohtajaksi Jehki Potkonen. Taloudenhoitajaksi valittiin Jussi Sinkkonen (oik).

Rihmaston väkeä

Jan 15, 2024 | SYDÄNLANKA-YHDISTYS

“Maaseutuyhdistys Sydänlanka ry:n toimikausi 2023-2024 on järjestyksessään yhdistyksen seitsemäs toimikausi rekisteröityneenä yhdistyksenä.

Tällä hetkellä toiminta tiivistyy muutamiin vuotuisiin tapahtumiin kuten villivihannes- ja sadonkorjuuklubeihin sekä yhteisrientoihin. Näistä pidetään kiinni koska ne ovat yhteisölle tärkeitä ja niiden kautta uudetkin jäsenet löytävät osallisiksi. Välillä yhdistys on mukana laajemmissa, useamman yhteisön yhteisissä tapahtumissa.

Kantavana ajatuksena nykyisellä toimikaudella on kääntää huomio nykyisiin jäseniin ja pyrkiä järjestämään olemassaolevan rihmaston hyvinvointia edistävää maanläheistä toimintaa.

Maakunnassa on aineksia hyvin monenlaiselle kulttuuri- ja työpajatoiminnalle, luontoretkille, ruokakulttuurille villivihannesten ja muiden luonnonantimien parissa, sekä monenkirjaville tarinoille ja elämyksille. Näistä resursseista Sydänlankakin ammentaa. Myös rahoituslähteitä on monipuolisesti olemassa, mutta ne vaativat intensiivisen työpanoksen yhteistyökumppanien kanssa, rahoituspäätösten jäädessä silti useimmiten epävarmoiksi. Siksi olisikin hedelmällisintä keskittyä nyt uusien projektin alkujen sijaan hyväksi havaittuihin tuttuihin ja turvallisiin elonkehää vahvistaviin toimiin, kuten yhteisiin pitoihin, talkoisiin ja työpajoihin sekä kokoontumisiin, jotka vahvistavat yhteisöllisyyttä ja yhteisiä visioita.

Jäsenten aktiivisuudesta riippuu mihin suuntaan toiminta sitten kehittyy.

Yhdistyksellä on satoja seuraajia ja yhdistyksen tapahtumat kiinnostavat. Jäsenmäärää pyritään pitämään vähintään nykyisellä tasolla (30), mahdollisuuksien mukaan nostamaan tasolle 40-50. “

– ote Sydänlangan Toimintasuunnitelmasta 2023-2024″ 

Toimikaudella 2023-2024 Sydänlangan toimintaa vetää tuttu porukka – sama kolmikko (Jenni, Jehki ja Jussi) on ollut yhdistystä myös perustamassa seitsemisen vuotta sitten.

Nyt esitellään yhdistyksen hallitus:

Jenni Örn (pj) erikoisalaa mm. villiyrtit ja käsityöt. 

Jehki Potkonen (vpj) – puutarhuri ja tapahtumanjärjestäjä

Jussi Sinkkonen (taloudenhoitaja) – luonnonvaratuottaja, villivihannesopas, hapattaja ja tapahtumanjärjestäjä (mm. Pimeähuonetanssit), Sydänlangan kirjuri