Ajankohtaista →

Kuvassa porkkanakimchin nuijintaa ja trendikästä juures-designia keväthangilla.

Lempeästi koheltaen, mielen pidikkeitä hölläten…

Jan 5, 2023 | SYDÄNLANKA-YHDISTYS

Sydänlanka suuntaa uuteen vuoteen avaamalla nettisivut, jonne on koottu yhdistyksen pian seitsenvuotisen taipaleen ajalta sen elinvoimaisimmat toimintamuodot. Toki muutakin olemme vuosien varrella touhunneet, mutta nyt käsillä olevasta toimintapakasta siintävät esiin yhdistystoimintamme selkeimmät viiraukset.

Maailma on muuttunut viime vuosina eikä välttämättä parempaan suuntaan. Voisi sanoa, että Sydänlanka on syntynyt tämän ajan tarpeisiin. Sydänlanka tuo maailmaan valoa ja lämpöä. Se syttyy tasavertaisen uteliaisuuden siivittämistä kohtaamisista maanläheisen koheltamisen parissa.

Talkoilu, puutarhanhoito, keräily, säilöminen, tanssijamit, luontoretket, saunaretket… näin muutamia mainitakseni. Yhdessä tekemisen kulttuuria. Ikiaikaista kulttuuria.

Maailma on käsittämättömän monimutkainen. Meillä on paljon tietoa. Meillä on myös paljon uskomuksia. Näiden pohjalta muodostamme mielipiteitä. Voimakkaiden mielipiteiden kohdalla voisi puhua jo “mielen pidikkeistä”, niin vahvasti ne olemistamme ojentavat.

Oman mielen iskostumia ei pääse pakoon, mutta niiden otetta voi hellittää kun kääntää huomion johonkin yksinkertaiseen toimintaan. Mikäpä sen parempi jos tekemisen lomassa tulee samalla luoneeksi uusia yhteyksiä omaan ympäristöön ja lajitovereihin. Tai kohentaneeksi omaa ravitsemustaan ja mielialaansa.

Sydänlangan meiningeissä mukana keikkuneena, muistikuvissani välkkyvät kauneimmin ilon ja oivallusten hetket, jotka lopultakin syttyivät sangen mutkattoman tekemisen äärellä. Talikko, hapatusnuija tai laulumikki kädessä. Kasvimaalla, keruuniityllä tai kesäterassilla. Pirtinpöydän ääressä. Saunan verannalla.

Sydänlanka on pieni, mutta innoittava yhdistys. Pienten piirien, työpajojen ja tapahtumien tarjoama tekemisen meininki on ollut aina toimintamme ydin ja siitä on ilahduttavasti säteillyt hehkua ympäri maakuntaa ja kauemmaskin maailmalle.

Viimeiset pari vuotta ovat olleet Sydänlangan osalta verkkaisempia eikä tapahtumia ole niin paljon järjestetty, mutta olemme tänä aikana onnistuneet onneksi tallettamaan jotakin keskeistä yhdistyksen olemuksesta Sydänlangan tapahtumakortteihin, jotka löytyvät näiltä nettisivuilta! Niistä ja monista muista ideoista käsin lähdemme kehittelemään uutta toimintaa. Toivottavasti kylillä tavataan!

 

Jussi Sinkkonen

puheenjohtaja v. 2021-2023

Maaseutuyhdistys Sydänlanka ry